CategoriesNekategorisano

Kažu da slika vrijedi hiljadu riječi, pa zašto onda ne dopustite da pogled iz zraka ispriča cijelu priču?

Fotografija dronom postala je sve popularnija taktika koja pomaže da se vaša nekretnina istakne među konkurencijom. Budući da tipični oglasi sadrže fotografije snimljene iz perspektive osobe, mnogi neviđeni detalji prepušteni su mašti kupca. Fotografija dronom uklanja ovaj problem.
Uključujući zračne fotografije svoje kuće, možete istaknuti geografske poglede, pokazati svoj komšiluk ili prikazati razmjere svoje kuće.

Pročitajte kako biste saznali kako fotografija dronom može vašu nekretnina podići na viši nivo.

1. Nekretnine s fotografijom dronova brže se prodaju

Iako se trenutno nalazimo na tržištu prodavaca , i dalje ćete željeti plasirati svoju kuću najbolje što možete kako biste dobili najviše moguće ponude. Prema podacima koje imamo kuće koje su prezentirane zračnim fotografijama nekretnina prodavale su se 63% brže od kuća s uobičajenim fotografijama. Imajući ovo na umu, angažiranje profesionalnog fotografa s bespilotnim letjelicama za snimanje fotografija vašeg doma iz zraka može privući pažnju većeg broja kupaca, ali također može povećati vaše šanse za bržu prodaju vaše kuće.

2. Drone fotografija snima jedinstvene kadrove vaše nekretnine

Prečesto se mogu zanemariti neke kuće jer su fotografije prikazane na društvenim mrežama previše slične drugim kućama u vašem području koje su kupci već vidjeli. Dodavanje fotografije snimljene dronom omogućuje vam snimanje kadrova ili krajolika koji se ne mogu vidjeti u nivou očiju.

3. Može prikazati jedinstvene značajke vaše kuće

Ako ste vlasnik velikog bazena, ili samo površine s prekrasnim uređenjem, fotografija snimljena dronom može predstaviti ove značajke potencijalnim kupcima. Isticanje jedinstvenih značajki, poput prostranog dvorišta ili koliko prostora zauzima bazen, može skrenuti pažnju na to koliko se zemljišta nudi prilikom kupovine vaše nekretnine, kao i na pokazivanje vrijednosti koju svaka značajka donosi vašoj nekretnini.

4. Fotografija bespilotnih letjelica pruža cjelovit uvid u gradnju

Jedna od najboljih stvari kod fotografiranja dronovima je prilika da pokažete ljubav koju ulažete u izgradnju svog doma. Možda ste uložili u uvozne pločice, na krovu instalirali solarne ploče ili ste dodali prilagođenu podlogu. Fotografija dronova ne samo da naglašava ove zamršene značajke, već pruža i veće opravdanje ako je uvrštavate na listu po višoj cijeni.

5. Može dati jedinstvenu perspektivu naselja

Primarni faktor koji kupci uzimaju u obzir prilikom kupovine kuće je mjesto u kojem se kuća nalazi. Koliko je kuća blizu svojih komšija? Ima li komšiluk veliku privlačnost? Ponekad ne prodajete samo svoju kuću, već cijelu zajednicu. Sve su to aspekti koje možete prikazati snimanjem zračne fotografije obližnjih parkova ili kako izgledaju kuće vašeg komšiluka ili naselja.

6. Zračne fotografije mogu istaknuti nevjerovatan pogled

Ako se vaša nekretnina nalazi u blizini rijeke, planine ili doline, snimanje pogleda fotografiranjem dronom pomoći će da se vaša nekretnina istakne. Na primjer, ako ste vlasnik kuće s lijepim pogledom potencijalnim kupcima možete pokazati šta vašu kuću čini tako posebnom.

7. Apelira na nove trendove u angažiranju potrošača

Profesionalne fotografije nekretnina, 3D virtualne šetnje i sada snimanje iz zraka postaju novi standard za prezentaciju nekretnina. Jedinstvene fotografije sa zanimljivim kadrovima mogu privući pažnju i u konačnici ih angažirati na kupovinu.

Ako planirate prodati kuću od 150.000 KM ili 200.000 KM i više , postoji mogućnost da neko vrijeme sjedi na tržištu, ovisno o vašoj cijeni i tržištu kuća. Snimanjem

8. Fotografija snimljena dronom sveukupno je bolji marketing

Fotografije snimljene dronom za nekretnine, može prezentaciju vaše nekretnine podići na viši nivo. Na taj način će te pozicionirati prezentaciju vaše nekretnine na način koji je jedinstven za tržište i konkurente.